Påske og nett

Det er langfredag, og jeg har endelig kommet meg på nett. Er ikke på TG, men på hytten. Heldigvis er det ikke tusenvis av gamere på nettet vårt her på hytten—dessverre har vi ikke fiberuplink, men bare noen skarve kilobits i sekundet.

Etter å ha tullet rundt med pl2303.ko og noen litt uoriginale usbkabler, [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

London

Hadde meg en skoletur til London her om dagen, og jommen sa eg smør. Budde på hotellet ved siden av der eg fikk ja fra min kjære forrige gang eg forvilla meg til London.

Men uansett så er London en verdensmetropol der en kan se til øye blir stort og vått. Man hva gjør en [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

Smart maskin

Snublet over en gammel kjenning i dag—20Q.net. Dingsen (jeg synes den kategoriserer under dings) stiller deg enkle spørsmål om en ting du tenker på, og etter forbausende få forsøk, gjetter den hva det er. Ikke så helt sjeldent, så gjetter den rett.

Litt skeptisk? Prøv den, da!

20Q er en dataversjon av det gamle [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

Språket og opplevelsen

Femtito, ikke to-og-femti. TV-programmet Typisk Norsk har nå fortalt folket hvordan Stortinget begrenset forvirringen under innføringen av seks-sifrede telefonnumre. De fikk presset gjennom en språkreform som har ført til at mange i dag sier “femtito” og ikke “to-og-femti.”

Jeg tror det er på tide med flere reformer. Denne gangen ikke for å hjelpe telebransjen, men [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

Tiddeli-bom

Må det?

Snø, der altså. Etter en uke med sol, tørt vær og nydelig vårimitasjon, våknet vi i dag til kjettinglyder, puddersnø og silkeføre for bussene. Blir nok smertefritt å komme seg på jobb i dag, ja!

Hele artikkelen. 3s kommentarer

Insekt og innsikt

Insekter og andre daglige verdensproblemer.

Insekt. Hva er det som er så spesielt med et insekt? Hva er et insekt? Innlysende et Navleløst, Sommeryndende, Ekkelt Kryp som Torturerer! Hva skal et slikt kryp egentlig være godt for? Hva kan et insekt gi oss innsikt i? Alt og ingenting, vil jeg si, men hva er alt, [...]

Hele artikkelen. 1 kommentar

Jobbe hjemmefra

Med den båndbredden vi vanlige nordmenn har til rådighet hjemme i sofaen, er det like greit å sitte der, som å sitte på kontoret, når man skal fjernadministrere en mailserver som står på serverrommet i kjelleren.

Nå skal straks Moccamaster til pers, og så er vi i gang med årets første hjemmekontor-seanse.

Hele artikkelen. 1 kommentar

Norsk oversettelse av WordPress 1.5

Første utgave av norsk WordPress 1.5 er fullført, og vi driver nå og tester den i kontekst. Vi må nok gjøre noen små endringer før oversettelsen er helt klar, for vi har har funnet en del småting som ikke fungerer helt i den sammenhengen det skal stå. Oversettelsen er et Rosetta-prosjekt, og den første utgaven [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

Se han blogger

Morgen, kaffe, trøtt i trynet og litt urven etter å ha jobbet seint i går. Jeg og Thomas oversatte WordPress til norsk. Noen andre hadde begynt, men vi fullførte. Hadde fått bonus hvis det var Carcassonne.

Hvem er jeg? Jeg er Øystein Steimler – en datamann fra 1979 (altså 25 år nå). Jeg driver med [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

Anbefales av over 100 husmødre

På vei til jobb en dag så jeg to biler med morsomme påskrifter: Den ene var minibussen til et idrettslag, der det stod skrevet at “Tøffinger spiller håndball”. Har de et mindreverdighetskompleks? Må de trykke det på minibussen for å virkelig tro det selv?

Den andre bilen tilhører et rørleggerfirma som selv skryter av at de [...]

Hele artikkelen. Åpent for kommentarer

Forfattarar

Nettpop er under oppbygging.

Annet

Innhold