IKEA-katalogen 2006 ubrukelig som lesestoff

Thomas Hammer

10:48 tir. 16. august 2005

Noen leser ordene, andre ser på bildene. Før leste jeg IKEA-katalogen, for den sjarmerte med formuleringer som “Først velger du familie. Deretter spisebord” og “Ditt første hjem. Ingen gardiner, ingen penger, ingen mor, ingen kontrakt.” Når man gir ut verdens mest trykte sak, må man vel nesten prestere såpass. Men hva har skjedd med årets katalog?

De prøver riktignok å skrive med glimt i øyet, men formuleringene er platte og uten inspirasjon: “Legg deg ned i noe vi kan stå for” og “store ideer kan komme fra små arbeidsplasser.”

Når slikt skjer er det godt å ha katalogen for 2002 liggende, for der er det flere små perler å glede seg over:

“Med det samme små rakkerunger har lagt seg til å sove, ser de så fromme ut at man skulle tro de var med i barnekoret i kirken. Hver og en med sin egen seng, skap og garderobe. Ofte våkner du ikke opp i samme seng som du la deg i, men det er vanskelig å unngå—barn er utrolig flinke søvngjengere. Så sørg for at de har gode senger med tanke på sene søndagsmorgener. For før eller siden er det du som ender opp med å sove i en av dem.”

“Den store dagen er her. På tide å flytte fra leiligheten til broren til din eks-kjærestes nåværende kjæreste, til en leilighet som en venn av faren til din jobbkollga eier. Du er allerede en “fullbefaren” flytteekspert, og har sovesofa, klappstoler, hjul på alt—og et halvt dusin vektløftervenner.”

Men det var før. Jeg har sluttet å lese IKEA-katalogen. Nå ser jeg bare på bildene.

8 tilbakemeldinger til «IKEA-katalogen 2006 ubrukelig som lesestoff»

I en sofa fra IKEA, sitter Thomas og tenker stort, det er ikke mye han får gjort. Det er fredagskveld og IKEA leverer bare lort…

Har hørt at filmen er bedre

Handlerens guide til IKEA?

Jeg manner meg i skrivende stund opp til å skru sammen et ikea kjøkken. Fikk faktisk med en monteringsguide på DVD. Dette blir mitt største ikea-prosjekt noensinne.

Lesestoff? Nei da…. Toilet paper, anyone?

“Etter du har trykt på den lyser lampen i fem minutter, og holder monstrene borte i ti”. IKEA har hatt mange bra tekster.

Synd hvis det må ende.

Kunsten har alltid vært en del av reklamen, men kanskje den ikke gjorde noen forskjell for IKEA? Kanskje selger de like mye møbler uten de gode tekstene? Kanskje kostet de gode tekstene mer enn de smakte?

Så lenge de smaker bedre en kyllingen på kafeen, så er det greit for meg. IKEA, det er en god definisjon på det onde spør du meg. Men IKEA-browsing fra lenestolen, det klarer jeg helt fint.

Legg igjen en kommentar

Eller en tilbakepeker fra din egen nettside.

(obligatorisk)
(obligatorisk)