Å kjøre eller ikke kjøre, det er spørsmålet

Thomas Hammer

02:02 fre. 15. juli 2005

Det går an å bli vant til å ha bil. Jeg har ikke bil selv, men har kjørt lånte biler noen ukers tid. Snart legger vi ut på Skandinavisk bilferie, og jeg er bekymret. Overgangen til ikke å ha bil igjen kommer til å merkes.

Da er det fristende å vurdere bilkjøp. Alle vet at å eie en bil er et enormt pengesluk, men samtidig så har jo “alle” bil.

Derfor spør jeg dere andre som kan kjøre selv dit dere skal: Hva betyr det for deg å ha bil? Kunne du tenkt deg å gå tilbake til ikke å ha bil?

11 tilbakemeldinger til «Å kjøre eller ikke kjøre, det er spørsmålet»

“Bil er gøy, bil er toppen, bilen er fin og den varmer på kroppen”... Fritt etter B-gjengen eller noe slikt.

Bil, det er frihet i en liten eske det, i det minste så lenge man ikke kjører i en minibuss.

Hei!

Fikk lappen og leide bil 4 dager etterpå i to uker.. leverte den tilbake idag :( Anyway, en kamerat sa til meg for sånn 10 år siden noe jeg synes passer svært godt til akkurat det å ha bil.

Det er som å få klokke på armen for første gang. Til å begynne med kikker man på den sånn innimellom, men så blir man helt avhenging av klokken og tilslutt styrer den alt du gjør og planlegger.

Det er litt skummelt å låne/leie bil. Man blir helt avhengig og det er vel tilnærmet umulig å vende seg av med å ha bil har man først eid det selv en stund.

MVH Trondelarius

Først:velkommen til Nettpop, Trond!

Dette er nok ikke dagen for å spørre fam Steimler om bil er bra.. Leverte fiestaen på verksted for service igår og nå kreves det et ikke helt beskjedent beløp i løsepenger.
Men duverden det er befriende å ha bil! Spesielt når man vil slippe å ta fly til Trøndelag..

Å eie bil er bittersøtt, det er min konklusjon.

Give us heaps of money, or there’ll be (no) fiesta …

Corolla is King. Før trodde eg det var Ducatien(som nå er solgt)som gjorde at eg blei gift. Det må ha vært Corollaen.

Eg blir faktisk fysisk dårlig av å ikke ha bil. Kollektivtilbudet e for dårlig til at det lønner seg for meg å farte i buss. Tidsklemme medregnet. Men det koster å være kar. Kutt ned på tobakk, alkohol og twist så har du råd til bil..

Min erfaring er det er greit å ha bil så lenge ein slepp å parkere den (pga parkeringsavgift, ikkje lukeparkering), viss ikkje den er elektrisk då, sjølvsagt.

Oj, dette var litt for mange positive sider ved det å ha bil. Jeg blir alvorlig redd for lommeboka mi.. Oki, Thomas, negative sider ved bil:

bensin, bompenger, forsikring, løsepenger til griske mekanikere, veiavgift, parkeringsavgift, forurensing, kollektivtrafikken blir i alle fall ikke bedre av det, vi blir feitere og latere enn vi allerede er blitt, Ikea blir mer tilgjengelig for Thomas, for ikke å snakke om prisen for selve bilen.

Nei, hurra for buss og sykkel og ben å gå på.

Ja men det e jysla langt å gå til Sotra å buss kommer ikke å henter meg ved døra. Men er for sykling å løping det er ikke det.

Men ellers er det dyr luksus ja.

Thomas: Hør med Kjell hva han sier om penger, juice og digitalkamera…

Har du lyst, har du råd :)

Ja. Kjell ville sikkert sagt at hvis du sparer litt kroner hver dag, så har du fint råd til bil.

Jeg førte ganske nøye bilregnskap de første årene jeg hadde bil (En gammel Mazda som noen av dere sikkert har sett). Jeg kom til at bil kostet omtrent det dobbelte av bensinforbruket. Det vil si at for hver hundrelapp jeg brukte på bensin, så brukte jeg hundre kroner på diverse deler, reperasjoner og avgifter. kilometerprisen ble da i snitt rundt 1,70.- hvis jeg ikke husker feil. Fra Ågotnes til byn (30 km)kostet det da i snitt kroner 51(pluss parkering). Dette er litt mer enn buss hvis du er én person, men mye mindre hvis dere er to personer. I tillegg sparer du tid, mye tid.

Hvis du har en nyere bil vil du nok bruke mye mindre på reperasjoner og slikt, men du kan da regne med at bilen avskrives med minst like mye i året.

Men, sykkel er jo ikke så gale det heller..

Konklusjonen blir altså: Kan du la være å kjøpe bil, så la det være!

Legg igjen en kommentar

Eller en tilbakepeker fra din egen nettside.

(obligatorisk)
(obligatorisk)