Trenger hjelp til å vinne internett

Thomas Hammer

15:00 tir. 4. oktober 2005

Microsoft skal vinne Internett. Kanskje like greit, siden fjernsynet ikke kommer til å være lenge på markedet?

Etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskapen. Når det gjelder ny og skinnende teknologi ser man dette så altfor klart:

“Telefonen er en forbausende oppfinnelse, men hvem vil noensinne bruke den?” sa den amerikanske presidenten Rutherford B. Hayes i 1875. “Fjernsynet vil aldri overleve på markedet mer enn seks måneder. Folk vil fort bli lei av å glo på denne treboksen kveld etter kveld,” mente lederen for 20th Century-Fox i 1946.

I ettertid ser vi hvor dumme disse utsagnene er. Men det betyr ikke at man har sluttet å komme med slike gullkorn!

“Å lytte til musikk på PCen er et ekstra privilegium. Det vanlige er å lytte til musikk i bilen eller på stereoen hjemme. Du som bruker Linux eller Mac og ikke får spilt av CDene bør vurdere å kjøpe en vanlig CD-spiller!” Dette sa lederen for den finske platebransjens organ nå i høst. Nei, det er sant. Hvem hører vel på musikk på PCen i 2005?

“Vi vant kontor- og hjemme-PCene. Vi vant serverne. Vi skal vinne internett!” kunne Microsofts direktør Steve Ballmer fortelle BusinessWeek. Det er fint med ambisjoner, men hvordan gjør man det? Hvordan vinner man internett?

2 tilbakemeldinger til “Trenger hjelp til å vinne internett”

Jeg tror man finner et lodd i corn flakes pakken. Du kan allerede ha vunnet!

Noen vil påstå at det bare er Microsoft som påstår at de har vunnet servermarkedet, men det er selvfølgelig bare påstander…

Legg igjen en kommentar

Eller en tilbakepeker fra din egen nettside.

(obligatorisk)
(obligatorisk)